Щоб якість готового продукту була високою, мало лише термічної обробки — величезне значення має правильно проведене перед цим його охолодження. Якщо продукція втратила згодом свій колір, процес охолодження був проведений невірно. Тут одне рішення — камера інтенсивного охолодження.
Основна функція таких пристроїв — це якісне охолодження м’ясних виробів, ковбас, сардельок, сосисок і навіть десертів за короткий час до температури зберігання готових страв. Завдяки камері охолодження м’яса AEG делікатеси та найяскравіші смаки збережуться так, ніби вони тільки що приготовані.
Що швидше відбудеться зниження температури продукції з 70–80° С до 6–7°C, то нижчі втрати маси, вище період зберігання і якість товару. Таке холодильне обладнання найчастіше застосовується в закладах харчової промисловості. Відповідно, розміри установки вимагають великого простору. А ось камери охолодження м’яса AEG були розроблені спеціально для домашнього використання. Їхні параметри ідентичні габаритам стандартної вбудованої духової шафи, а стильний сучасний дизайн гармонійно впишеться в будь-який інтер’єр кухні.
Принцип роботи наступний:
BlastChiller — унікальна професійна система, що дає змогу всього за 1,5 години знизити температуру з 70° до 3°C, водночас зберігши аромат і смак страви.
Свіжі продукти протягом тижня в холодильнику і до 6 місяців — у морозильній камері.
Нема потреби залишати страви остигати перед установкою в камеру інтенсивного охолодження AEG. Це попереджає ріст бактерій, звільняє місце на кухні та підвищує гігієнічність.
Несподівано прийшли гості? Не проблема — охолодження білого сухого або святкового ігристого займе не більш як 20 хвилин. Швидкий результат за мінімальних очікувань.
Бездоганний парфе, торт-морозиво, чизкейк, фруктовий санде або ягідний сорбет — вишуканий смак, як в кращих ресторанах світу.