Лаймовий мус з малиновим соусом
Лаймовий мус з малиновим соусом
Контраст яскравого соусу і солодкого лаймового мусу робить цю страву не тільки прекрасно збалансованою, але і дуже красивою.
ІНГРЕДІЄНТИ
Лаймовий мус
1 стручок ванілі, 800 мл молока, 1 лайм, 2 яйця, 6 яєчних жовтків, 150 г цукру
Малиновий соус
400 г замороженої малини, 100 г цукрової пудри, 1 ст.л. лаймового соку
Спосіб приготування
На 8 порцій
1. Намажте вершковим маслом 8 формочок для суфле і охолодіть їх.
2. Розділіть стручок ванілі уздовж і вийміть насіння. Покладіть стручок і насіння в миску з молоком, варіть 10 хвилин, потім стручок вийміть.
3. Зніміть з лайма цедру і вичавіть сік.
4. Збийте в мисці яйця, жовтки, цукор, цедру і сік лайма, а потім влийте в суміш ще тепле молоко. Розподіліть масу між формочками для мусу.
5. Готуйте мус в духовці на 2-му рівні за допомогою програми Пара № 3 при температурі 100 ° C протягом 50 хвилин, потім охолодіть протягом 2-3 годин.
6. Щоб зробити малиновий соус, злегка розморозте ягоди, потім розітріть з цукровою пудрою і лаймовим соком. Процідіть через сито.
Перед подачею акуратно вийміть мус за допомогою невеликого ножа з формочок і розкладіть на тарілки гостей. Полийте зверху красиво соусом і прикрасьте свіжими ягодами і шматочками лимона.