Недільна Печеня

Недільна Печеня

Недільна Печеня

Завдяки цій святковій страві для всієї родини неділі стануть найсмачнішими днями тижня.

ІНГРЕДІЄНТИ

М'ясо

Близько 5 кг ребер для смаження на кісточках, 50 мл суміші перців (рожевого, білого і зеленого), 3 ст ложки солі, 2 ст ложки свіжого нарізаного чебрецю, 2 ст ложки свіжого, нарізаного розмарину, 1 ст ложка оливкової олії першого віджиму

Підрум'янена капуста з соєвим маслом та лісовим горіхом

12 суцвіть брюссельської капусти, половина качана білої капусти, половина качана савойської капусти, вершкове масло для смаження капусти, сіль, 100 г вершкового масла, 50 г крупно нарубаних лісових горіхів, 2 ст. ложки соєвого соусу.

Підлива

(750 мл) пляшка червоного вина, типу Піно Нуар, 50 г нарізаної цибулі шалот, 4 ст ложки несолоного вершкового масла, 450 г процідженого курячого бульйону.

Читати ще

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

 

1. Розігрійте духовку до 225 ° C.

2. Обережно зніміть м'ясо з кісток. Покладіть кістки на деко і залиште в духовці на 15 хвилин.

3. Висушіть шматки м'яса паперовими рушниками. Підкоптіть м'ясо газовою горілкою, підсушивши з усіх боків.

4. Крупно потовчіть перець в ступці. Змішайте з сіллю, чебрецем і розмарином в маленькій мисці.

5. Натріть м'ясо оливковою олією і втирайте в м'ясо спеції.

6. Поставте м'ясо в духовку і готуйте до стану medium-rare.

7. Поставте духовку в режим medium-rare *.

8. Вийміть м'ясо з духовки і прив'яжіть шматочки нитками до кісток. Дайте м'ясу відпочити 1 годину при кімнатній температурі.

Підрум'янена капуста з соєвим маслом та лісовим горіхом

1. Обірвіть верхні листки з качанів білокачанної і савойської капусти. Виріжте серединки кожного листа.

2. Зріжте листя брюссельської капусти з качанів. Покладіть листя всіх видів капусти в деко, покритий пергаментом і злегка посипте сіллю. Поставте в духовку і готуйте 10 хвилин при температурі 160 ° C.

3. Висушіть велике листя білокачанної і савойської капусти і покладіть в гарячу не змазану маслом каструлю, притисніть ненадовго лопаткою. Подаватися будуть тільки злегка підпалені жорсткі частини листя.

4. Розтопити вершкове масло в сотейнику. Коли воно почне кипіти, покладіть в нього лісові горіхи. Зачекайте поки суміш не почне пахнути карамеллю і не придбає прекрасний солодкий смак.

5. Влийте в сотейник соєвий соус і зніміть з плити. Тепер масло умами готове.

Підлива

1. Візьміть деко, в якому ви смажили м'ясо. Поставте його на плиту і залийте залишки печні червоним вином. Потомити цибулю шалот в олії в іншій каструлі. Вилийте туди вино з дека.

 

2. Додайте в соус курячий бульйон, дайте закипіти. Зменшіть вогонь і дайте википіти половині обсягу.

Подача

Покладіть на тарілку лист савойської капусти підпаленою стороною вниз і налийте на нього масло з горіхами. Поверніть лист таким чином, щоб половина його була загнута до середини. Поряд покладіть лист білокачанної капусти підпаленою стороною наверх. Зверху посередині покладіть готовий до вживання, відрізаний шматок м'яса без ниток і полийте соусом з червоного вина. Прикрасьте листям брюссельської капусти і декількома краплями горіхового масла.

*Функція доступна лише в декількох моделях