Традиційний Салат Цезар
Традиційний Салат Цезар
від Людвіга Маурера
ІНГРЕДІЄНТИ
Салат
2 стейка Рібай вагю по 200 г, 4 головки цикорію, 2 серцевини салату романо (тільки жовте листя), 25 г сиру пармезан (стружка), 50 г Австрійського хрусткого хліба
Заправка Вінігрет
25 г сиру пармезан, 10 г каперсів, 5 г баварської гірчиці, половина лимона, 150 г оливкової олії, 1 яєчний жовток, половина головки часнику
Чорний перець, сіль, цукор
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Салат:
Перш за все дістаньте стейки з холодильника за годину до приготування. Обмажте їх сіллю і цукром та дайте полежати ще 10 хвилин.
Покладіть стейки на сковороду і обсмажте з обох сторін до появи хрусткої смаженої скоринки. Покладіть стейки на решітку і залиште остигати на середньому рівні духовки протягом 10 хвилин при температурі 60 °C. Розріжте головки цикорію на 4 частини і підсмажте в тій же сковороді, де ви смажили стейки на їх жиру.
Заправка Вінегрет:
Порубайте каперси і змішайте їх з тертим пармезаном, яєчним жовтком, гірчицею, лимонним соком і м'якоттю лимона. Влийте в вінегрет оливкову олію і додайте чорний перець, сіль, цукор і часник.
Про Людвіга Маурера
Людвіг Маурер - шеф-кухар з Німеччини, який розводить корів породи вагю. Він першим почав вирощувати корів цієї породи в Німеччині. Людвіг дає своїм коровам слухати музику Джонні Кеша і Боба Марлі. У нашому проекті Tasteology він ділиться своїми знаннями про те, як потрібно зберігати м'ясо і пояснює, як спосіб його зберігання при різних температурах впливає на його смак.