Веганський бургер

Веганський бургер

Веганський бургер

Навіть найзапекліші прихильники м'яса вважають цю комбінацію смаків неперевершеною.

ІНГРЕДІЄНТИ

Котлета

200 мл замоченного на ніч нуту, 2 зубчики часнику, 1 цибулина, 2 сирих буряка, 1 пучок свіжого базиліка, 1 ст. ложка пасти тхіну, сік і цедра одного лимона, 1 ст ложка порошку копченої паприки, 1 чайна ложка зерен коричневої гірчиці, 1 ст ложка меленого кумина, 1 чайна ложка насіння коріандру, 1 чайна ложка сушеного чебрецю, сіль.

Крем-заправка з Кешью з Гірчицею

200 мл горіхів кешью (замочити не менше, ніж на годину, а краще на ніч), 1 ст ложка білого винного оцту, 2 ст ложки води, приправити сіллю, 3 ст ложки оливкової олії, 1 чайна ложка французької гірчиці

Подавати з цільно зерновою булочкою на заквасці, листям салату і маринованими огірками

Читати ще

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

 

Котлета

1. Розігрійте духовку до 175 ° C.

2. Очистіть часник

3. Очистіть цибулю і поріжте

4. Крупно поріжте буряк

5. Покладіть тхіну, часник, цибулю і буряк в блендер і перетворіть в м'яке пюре.

6. Злийте воду з нуту, використовуючи друшляк. Розмеліть нут в блендері до стану пюре.

7. Викладіть нут в миску. Зріжте цедру з лимона. Розріжте лимон навпіл і вичавіть сік в миску. Додайте в масу спеції і сіль за смаком.

8. Покрийте деко пергаментом. Викладіть суміш на деко у формі бургерів.

9. Готуйте бургери протягом 20 хвилин.

10. Змахніть з бургерів надлишок жиру і поставте їх на гриль або барбекю, щоб вони підкоптились.

Заправка з Кешью з Гірчицею

1. Промийте і злийте воду з кешью. Покладіть їх в блендер і долийте свіжу воду, оцет і посоліть. Розмеліть суміш до отримання м'якої, але дрібнозернистої маси.

2. Продовжуючи розмелювати, додавайте масло, поки маса не стане схожа на майонез.

3. Приправте гірчицею, сіллю і оцтом

Подача

Розріжте булочку уздовж навпіл і підсушіть газовою горілкою. Покладіть на булочку листя салату, маринований огірок, а зверху котлету. Котлету полийте заправкою і зверху покладіть другу половину булочки. У тарілку для гарніру покладіть картопляні чіпси і подайте до них заправку.