Розморожування холодильника:
- Вимкніть прилад та витягніть вилку з розетки.
- Вийміть продукти і ящики з приладу.
- Якщо в комплекті з приладом постачаються шкребок для льоду/дренажний канал, встановіть піддон для збирання крапель.
- Природним чином розморозьте лід, залишивши дверцята відчиненими.
- Вологою ганчіркою очистіть та витріть прилад всередині.
- Зніміть дренажний канал та вставте на місце ящики.
- Закрийте прилад та підключіть його до електромережі.
- Увімкніть прилад та дочекайтеся, доки в ньому буде досягнуто встановлену температуру. Зазвичай це займає від 4 до 6 годин.
Не використовуйте гострі предмети для видалення льоду. Це може спричинити внутрішні пошкодження або витік у системі охолодження.
Розморожування морозильника:
Морозильник потрібно розморожувати, коли шар льоду на його стінках досягає товщини 10-15 мм. Морозильник розморожувати легше, коли він порожній або містить небагато продуктів.
Видаліть лід наступним чином.
- Вимкніть прилад.
- Вийміть продукти з морозильника, загорніть їх у декілька шарів паперу та покладіть у прохолодне місце.
- Залишаючи дверцята відкритими, вийміть заглушку зі зливу та зберіть воду у піддон. Використовуйте відповідний шкребок для швидкого видалення льоду.
- Після закінчення розморожування ретельно витріть поверхні всередині морозильника та вставте на місце заглушку зливу.
- Увімкніть прилад.
- Встановіть перемикач температури на найнижче значення температури та залиште прилад працювати дві-три години.
- Покладіть продукти назад в морозильник.
У жодному разі не використовуйте металеві предмети для видалення льоду. Це може призвести до пошкодження приладу. Механічні інструменти або інші штучні засоби для прискорення розморожування можна використовувати лише у випадку, якщо вони рекомендовані виробником приладу. Якщо під час розморожування температура заморожених продуктів підвищилася, термін їхнього зберігання може бути скорочений.