Причина: використання занадто великої кількості води при смаженні невеликого шматка м’яса на великій жаровні. Вода випаровується занадто швидко і м'ясо смажиться сухим.
Використовуйте невелику жаровню або жаростійкий посуд, що відповідає розміру м'яса, що смажиться.
В якості альтернативи, покладіть м'ясо на решітку та поставте посуд також ж розміру, як і м'ясо, що смажиться, у жаровню під м'ясом для збирання соку.
Опційно: Додайте трохи води, не більше 200-400 мл. Не додавайте більше води під час смаження.
Використання гарячого повітря для смаження призведе до більшого випаровування.
Гаряче повітря, що циркулює, призводить до утворення більшої кількості пари у духовій шафі. Коли для готування використовується гаряче повітря, страва також більше висихає.
Під час приготування їжі, яка утворює багато вологи, використовуйте тепло верхнього і нижнього елементів.